BMW Concept Skytop

BMW Concept Skytop: Kraft, presisjon og håndverk i en åpen toseter for luksusreiser

BMW Concept Skytop: Kraft, presisjon og håndverk i en åpen toseter for luksusreiser

Pressemelding 24.05.24 fra BMW Group Norge

Under årets Concorso d'Eleganza Villa d'Este, viser BMW frem en unik og eksotisk toseters cabriolet med kjøredynamikk og eleganse på høyeste nivå – BMW Concept Skytop. Den atletiske konseptbilen kombinerer eksklusive materialvalg med tradisjonelt håndverk og henter inspirasjon fra den legendariske BMW Z8. Som roadsteren kommer bilen med den kraftigste V8-motoren i BMWs portefølje.

Med BMW Concept Skytop presenterer BMW Group nok en gang et unikt kjøretøy på Concorso d'Eleganza Villa d'Este, den eksklusive utstillingen som arrangeres i parken rundt Villa d'Este, ved Comosjøen i Italia.

Den åpne toseters cabrioleten har et gjennomtenkt design, der sporty eleganse kompletterer den atletiske og muskuløse stilen. Både interiør og eksteriør preges av varme monokromatiske farger og en blanding eksklusive materialer.

– BMW Concept Skytop har et unikt og eksotisk design, helt i tråd med tradisjonen på Concorso d'Eleganza Villa d'Este, sier Adrian van Hooydonk, sjef for BMW Group Design.

– Den tilbyr en kombinasjon av kjøredynamikk og eleganse på høyeste nivå.

Atletiske proporsjoner, organisk form
Det stilrene eksteriøret er designet for å inspirere til reisedrømmer. De stramme, muskuløse overflatene defineres av presise linjer som retter bilens volum mot baksiden. Diskret integrerte «winglets» i dørsidene erstatter konvensjonelle dørhåndtak, mens lettmetallfelger med presise lameller forsterker utseendet ytterligere.

Sett ovenfra kommer den ikoniske hainesen fra BMW tydelig frem, med det lange motorpanseret, opplyste nyregrillen og den inntrukne bakenden. Referansene til den legendariske BMW Z8 Roadsteren er valgt med omhu. Spesielt slående er den fremtredende listen som strekker seg fra motorpanseret, gjennom interiøret, til en aluminiumslist plassert på bagasjelokket.

Frontlyktenes design gjør at komplekse detaljer smelter sammen til det overordnede konseptet. Lyktene er spesialutviklet for BMW Concept Skytop, og bruker den nyeste teknologien og er designet med den smaleste profilen som er tilgjengelig. Det minimalistiske designet muliggjør at alle belysningsfunksjoner samles i en enkelt enhet.

Den skinnkledde veltebøylen bak setene kombineres med sidefinner på B-stolpen og en innfellbar bakrute. De to avtagbare takdelene, også kledd i skinn, kan oppbevares i et eget rom i bagasjerommet.

Fargevalget gir en myk overgang fra interiør til eksteriør, uansett om taket er åpent eller lukket. Bakdelen av taket har en rødbrun fargetone som går over i dempet sølv med kromskyggeeffekt i eksteriørlakken. Den teknisk avanserte fargeovergangen ble skapt av en erfaren lakkeringsmester på BMW Groups fabrikk i Dingolfing.

Interiøret preges av skinnflater i brogue-stil
Setene i skinn har detaljer i brogue-stil. Den rødbrune tonen på overflatene skaper en gjennomgående fargeskala som utstråler luksus og romfølelse. Krystaller er innlemmet i cockpiten og bidrar til helhetsinntrykket.

Det er også likheter i motoralternativene med BMW Z8. Akkurat som den legendariske roadsteren, kommer BMW Concept Skytop også med den kraftigste V8-motoren fra BMW.

Flere bilder

Siste nytt fra BMW