Nye MINI Cooper Cabriolet

Nye MINI Cooper Cabriolet Alltid åpen for kjøreglede

Den nye MINI Cooper Cabriolet er her. Med sin helautomatiske kalesje og uttrykksfulle design tilbyr denne fireseters-modellen en unik blanding av plassbesparende proporsjoner og en følelse av frihet.

Pressemelding 10.10.2024

MINI Cooper Cabriolet er det nyeste medlemmet i den nye MINI-familien. Modellen er klar for å bestilles nå og forventes å videreføre suksessen til MINIs åpne modeller. Siden lanseringen av første generasjon i 2004, har MINI Cooper Cabriolet stått for ufiltrert kjøreglede, takket være sin unike gokart-følelse kombinert med et ikonisk utseende.

Eksteriørdesignet på den nye MINI Cooper Cabriolet har klassiske MINI-egenskaper. Korte overheng, lang akselavstand og store hjul skaper de velkjente, kompakte MINI-proporsjonene, og gir masse smidighet og manøvreringsevne for maksimal kjøreglede. Eksteriørdetaljer, som runde frontlykter og en redesignet grill, fremhever modellens karismatiske utseende med klassiske designfunksjoner i en moderne innpakning.

Den eksklusive kalesjen beskytter passasjerene i all slags vær. Takket være sin elektriske og svært stillegående funksjon, kan det sammenleggbare taket åpnes helt på 18 sekunder, selv i hastigheter opp til 30 km/t. Samtidig senkes vindusrammene og sidevinduene for å gi en fullstendig fri utsikt over omgivelsene. Kalesjen kan lukkes på 15 sekunder med et knappetrykk. For frisk luft hele tiden, kan soltaket åpnes til en lengde på 40 centimeter, uavhengig av hastighet.

Interiørdesignet i den nye MINI Cooper Cabriolet fokuserer på minimalistiske detaljer og tekstiloverflater. Dette er en del av det nye designspråket "Karismatisk Enkelhet" for hele MINI-familien, med færre komponenter, smart design og høy kvalitet i utførelsen. Tre nøkkelelementer strukturerer cockpiten: et sportsratt, den sentrale OLED-skjermen og den klassiske, nyutformede girknapp-rekken.

I første omgang tilbys den nye MINI Cooper Cabriolet i to versjoner, begge har en toliter bensinmotor med fire sylindere. Innstegsmodellen MINI Cooper C Cabriolet (kombinert drivstofforbruk: 6,6 - 6,5 l/100 km; kombinert CO2-utslipp: 149 - 147 g/km i henhold til WLTP; CO2-klasse: E) har en effekt på 163 hk og et maksimalt dreiemoment på 250 Nm. Den akselererer fra 0 til 100 km/t på 8,2 sekunder. Toppfarten er 220 km/t.

Den andre versjonen, MINI Cooper S Cabriolet (kombinert drivstofforbruk: 6,6 - 6,5 l/100 km; kombinert CO2-utslipp: 150 - 148 g/km i henhold til WLTP; CO2-klasse: E) har en effekt på 150 kW/204 hk og akselererer fra 0 til 100 km/t på 6,9 sekunder med et maksimalt dreiemoment på 300 Nm. Den har en toppfart på 237 km/t.

Høydepunkter:

  • Alltid åpen: Det nedfellbare taket åpnes helautomatisk på bare 18 sekunder, slik at sjåføren kan nyte bris og solskinn når som helst. Når taket er lukket, kan soltaksfunksjonen brukes når som helst med en åpning på opptil 40 centimeter. En Always Open Timer registrerer kjøretiden din med åpent tak og gir en leken touch.
  • Engasjerende kjøreopplevelser: Sju MINI Experience moduser skreddersyr interiørets atmosfære for ulike kjøreopplevelser. Fra Go-Kart-modusens fokus på racing-DNA til Personal Mode’s tilpassbare cockpitdesign, forsterker hver modus reisen din.
  • Uttrykksfulle alternativer: Velg blant flere ulike eksteriørfarger, inkludert den eksklusive Copper Grey. Tre utførelser – Classic, Favoured og JCW – tilbyr ytterligere tilpasningsmuligheter.
  • Høyoppløst OLED-skjerm med berøring: Det flate designet og den 240 mm store skjermen muliggjør intuitiv styring av bilens funksjoner via berøring eller stemmekommandoer. Takket være MINI Operating System 9 og OLED-teknologi, er skjermens innhold kontrastrikt og lett å lese i alle lysforhold, selv med taket nede.
  • Enestående dynamikk: Fjæringssystemet og dempingssystemet er tilpasset for smidig håndtering, noe som sikrer presis styring og et høyt nivå av sikkerhet og komfort.
  • Digital assistent: Den nye MINI Intelligent Personal Assistant reagerer på "Hei MINI!" og hjelper til med navigasjon, telefoni, underholdning og ytterligere bilfunksjoner.

Den nye MINI Cooper Cabriolet kan bestilles i dag, og prisene starter fra 532 119kr for MINI Cooper C Cabriolet og 583 490kr for MINI Cooper S Cabriolet.

Siste nytt fra MINI